facebook logo mailbox

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Επιστήμη Υλικών για Προηγμένες Τεχνολογίες» απευθύνεται σε πτυχιούχους ανωτάτων σχολών θετικών επιστημών και τεχνολογίας, καθώς και πολυτεχνικών και ιατρικών σχολών. Αποσκοπεί στην επικαιροποίηση των γνώσεών τους στα πλέον σύγχρονα πεδία της επιστήμης υλικών καθώς και σε νέα εργαλεία, τεχνικές επεξεργασίας και χαρακτηρισμού υλικών και στην δημιουργία του απαραίτητου υπόβαθρου για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των δυνατοτήτων.

Στόχος του προγράμματος είναι η παραγωγή στελεχών υψηλής κατάρτισης που θα συνδυάζουν θεωρητικό υπόβαθρο με την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία. Ιδιαίτερο στόχο αποτελούν οι τομείς υψηλής τεχνολογίας της βιομηχανίας, έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίοι χρειάζονται στελέχωση από άτομα με άριστη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και δεξιότητες υψηλών προδιαγραφών.

Οι διαλέξεις οργανώνονται σε δύο ανεξάρτητους κύκλους: οι διαλέξεις του πρώτου κύκλου επαναλαμβάνονται στον δεύτερο.

Μαθήματα

Έναρξη μαθημάτων πρώτου κύκλου: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Παρασκευή 20/03/2015 (πρόγραμμα), Πανεπιστήμιο Πατρών την Τρίτη 17/03/2015 (πρόγραμμα), Πανεπιστήμιο Κρήτης την Τρίτη 17/03/2015 (πρόγραμμα). Τα κοινά μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τα μαθήματα του δεύτερου κύκλου γίνονται τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2015. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πανεπιστήμιο Πατρών λήγει στις 31 Μαΐου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Κρήτης λήγει στις 6 Ιουνίου. Πρόγραμμα μαθημάτων δεύτερου κύκλου.

Ημερίδα

Το πρόγραμμα κλείνει πανηγυρικά με μια ημερίδα για τις εφαρμογές των σύγχρονων υλικών στην έρευνα και την καινοτόμο βιομηχανία. Η ημερίδα θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης (αίθουσα τηλεκπαίδευσης, κτίριο Μαθηματικών Ε130) την Δευτέρα 28/9/2015 με ώρα έναρξης 10 το πρωί.

Η ημερίδα περιλαμβάνει την απονομή των πιστοποιητικών επιμόρφωσης στους επιτυχόντες του προγράμματος. Η απονομή θα συνοδευτεί από ομιλίες για την εφαρμογή της Επιστήμης Υλικών από τη σκοπιά της Βιολογίας (Μ. Κοκκινίδης, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας, ΙΤΕ και τμήμα Βιολογίας, Πανεπ. Κρήτης), τα Μαθηματικά (E. Χαρμανδάρης, Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών, ΙΤΕ και τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπ. Κρήτης) καθώς και την διασύνδεση της Επιστήμης Υλικών με την ελληνική καινοτομία σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της Κρήτης (Δ. Παπάζογλου, Ίνστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, ΙΤΕ, Υπεύθυνος πρακτικής άσκησης φοιτητών στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Πανεπ. Κρήτης). Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπεύθυνη των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και Αναπληρώτρια Πρύτανης, κα Ελένη Παπαδάκη (καθηγήτρια, Ιατρική Παν/μιο Κρήτης).

Η ημερίδα, όπως εξάλλου και ολόκληρο το πρόγραμμα, υποστηρίζεται οικονομικά από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση" του της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Kοινωνικού Tαμείου και του ΕΣΠΑ.

Πρόγραμμα ημερίδας (pdf)